stroj za umetanje igle/stroj za prešanje skidanja izolacije za rezanje žice/stroj za prethodno oblikovanje za rezanje olova

Koje su razlike i veze između PCB-a, PCBA-a i SMT-a?

Govoreći o PCB-u s kojim smo upoznati, PCB se naziva i strujnim pločama, strujnim pločama, hardverski inženjeri neizbježno moraju igrati nekoliko ploča.Ali spomenite SMT, PCBA, ali malo ljudi razumije što se događa, pa čak i često brka ove pojmove.

Danas za razgovor, PCB, PCBA, SMT, koje su razlike između i koje su veze?

PCB

Naziv je tiskana pločica, također poznata kao tiskana pločica (skraćenica od Printed Circuit Board), koristi se za podupiranje nosača elektroničkih komponenti i osiguravanje vodova tako da se između elektroničkih komponenti može formirati kompletan sklop.

SMT

SMT je skraćenica od Surface Mounted Technology, popularne procesne tehnologije za montažu elektroničkih komponenti na PCB ploče kroz jedan proces, također poznat kao tehnologija površinske montaže.

PCBA

Odnosi se na proces obrade (skraćenica za Printed Circuit Board Assembly) koji je sve na jednom mjestu za nabavu sirovina, postavljanje SMT-a, umetanje DIP-a, testiranje i sklapanje gotovog proizvoda.

Je li "PCB ploča, SMT je tehnologija, PCBA je proces / gotov proizvod", u praznoj PCB, SMT postavljanju (ili DIP dodatku), gotov proizvod se može nazvati PCBA ili se proces može nazvati PCBA.

Kada rastavljamo elektroničke proizvode, možete vidjeti da je sklopna ploča zalemljena puna komponenti, a zatim se ploča PCBA obrađuje od PCB-a.


Vrijeme objave: 25. listopada 2022